2018 m. kovo 16 d. 11 val. Crowne Plaza viešbutyje (Konferencijų centro 2 a.) SPAUDOS KONFERENCIJA „Mes žinome, ką pasiūlyti sergančiajam reta liga“.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų spaudos konferencija

Dalyviai ir jų pasisakymų temos:

  • Prof. Algirdas Utkus – VU Medicinos fakulteto dekanas, VUL Santaros klinikų Medicininės genetikos centro vadovas –  apie mokslo naujoves, kurios perkeltos į praktiką.
  • Prof. Rimantė Čerkauskienė – VUL Santaros klinikų filialo Vaikų ligoninės Vaikų retų ligų koordinavimo centro vadovė – apie individualizuotą komandinį požiūrį į vaiką, sergantį reta liga ir jo perdavimą suaugusiesiems.
  • Dr. Birutė Tumienė –VUL Santaros klinikų Kompetencijos centrų koordinatorė, gydytoja genetikė – apie diagnostiką, kuriai didelę reikšmę turi genetikos srity įdiegtos naujovės.
  • Karolis Šablauskas – Jaunųjų gydytojų asociacijos valdybos pirmininkas, VU genetikos rezidentas – apie jaunosios medikų kartos įsiliejimą į ateities mediciną.
  • Danas Čeilitka – Nacionalinio retų ligų aljanso prezidentas – ar retomis ligomis sergantys pacientai yra pasimetę „pacientų jūroj“? Kodėl jis subūrė aljansą?
  • Laima Rudokienė – paciento, sergančio reta liga, mama – apie pacientų ir medikų bendradarbiavimą, apie segančiojo reta liga integraciją į visuomenę, mokymosi aplinką, pritaikytą specialiems poreikiams.

Kontaktinis asmuo

Gitana Letukienė
Vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene
VUL Santaros klinikos
8 5 236 50 97; 8 6 55 19 339
gitana.letukiene@santa.lt