2019 m. rugpjūčio 1 d. VU Medicinos fakulteto Didžiojoje auditorijoje (Čiurlionio g. 21/27, Vilnius) vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Menų terapijos ir neurologijos mokslo ir praktikos integracija“ . Kvietimas

Mieli kolegos,

2019 m. rugpjūčio  1 d.  maloniai kviečiame Jus dalyvauti tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje MENŲ TERAPIJOS IR NEUROLOGIJOS  MOKSLO IR PRAKTIKOS INTEGRACIJA  (anglų k.), kuri vyks Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Didžiojoje auditorijoje, Čiurlionio g. 21/27, Vilniuje. Programa ir registracija. 

2019 m. rugpjūčio  2 d. – „Menas ir neurologija: klinikinė praktika ir tyrimai“. Programa 


Konferencijos organizatoriai ir svečiai iš JAV  taip pat kviečia visus norinčius rugpjūčio 1 d. dalyvauti renginiuose  Tolerancijos centre, Naugarduko g. 10/2, Vilnius

16.30 –   17.30 val.  vyks vieša paskaita  Samuelio Bako muziejuje Christopher Yuskaitis,  Erin Wederbrook Yuskaitis (Bostonas, JAV) NEUROESTETIKA IR VIZUALINIO MĄSTYMO STRATEGIJOS

18 val.    –  VIVACE VILNIUS festivalio  dalyvių koncertas Tolerancijos centre Naugarduko g. 10/2 Vilnius. Bus atliekami D. V. Williams, Ph. Glass,  A. Senderov, J. Kubiliaus ir S. Moniuškos kūriniai.

Renginio svečiai:

Dr. Christopher J. Yuskaitis, neurologas konsultantas Bostono vaikų ligoninėje, Harvardo medicinos mokykloje.

Dr. Christopher  J. Yuskaitis yra gydytojas mokslininkas, tiriantis ankstyvojo smegenų vystymosi ir epileptogenezės molekulinius mechanizmus. Jis įgijo menų bakalaurą Virdžinijos universitete, daugiausia dėmesio skirdamas neurologijai.  Vėliau įgijo medicinos daktaro ir filosofijos daktaro laipsnius Alabamos universitete Birmingeme pagal NIH remiamą medicinos mokslininkų rengimo programą. Bostono vaikų ligoninėje dr. Ch. J. Yuskaitis  baigė pediatrijos kursą pagal Bostono rezidentūros programą, vėliau – vaikų neurologijos rezidentūrą, dirbo neurogenetikos moksliniu bendradarbiu Bostono vaikų ligoninėje. Šiuo metu jis yra Harvardo medicinos mokyklos neurologas konsultantas, daugiausia dėmesio skiriantis kūdikių spazmams, taip pat genetikai, kuria grindžiami ankstyvieji smegenų apsigimimai, ir maistingųjų medžiagų įtakai ankstyvajai smegenų raidai. Dar kolegijoje, kur įgijo muzikos magistro laipsnį, dr. Ch. J. Yuskaitis pradėjo domėtis muzikos ir medicinos sąsajomis. Floridos universitete jis grojo obojumi simfoniniame orkestre, o perėjęs į Virdžinijos universitetą – bosiniu būgnu. Ten jis toliau aktyviai muzikavo, Charlottesvillio simfoniniame orkestre grojo obojumi ir anglišku ragu.  Kartu su žmona, dirbančia muziejaus edukologe, sukūrė „Arts in Medicine“ UAB „Griffin“ draugijos ir Alabamos „VSA Arts“ remiamą paskaitą, taip pat  skaitė paskaitas mokykloms ir ligoninėms „Menas ir medicina“ temomis, Bostono dailės muziejuje vedė diskusijas „Menas + medicina: garso spalvos“ ir „Menas + medicina: neuroestetika ir peizažo tapyba“. Kartu su gydytoju Phillipu Pearlu skaitė paskaitą „Neurologiniai mechanizmai, kuriais grindžiamas muzikinio garso suvokimas, ir klinikinis pritaikymas (raidos disleksijai ir kt.)“.

 

Prof. dr.  Phillip L. Pearl, Epilepsijos ir klinikinės neurofiziologijos direktorius Bostono vaikų ligoninėje, William G. Lennox katedros vadovas ir neurologijos profesorius Harvardo medicinos mokykloje.

Iš Baltimorės kilęs Dr. P. L. Pearl studijavo Johns Hopkins universitete ir Peabody muzikos konservatorijoje, taip pat Merilando universiteto medicinos mokykloje. Apsistojęs Bayloro medicinos koledže Hiustone, dr. P. L. Pearl stažavosi Bostono vaikų ligoninėje. Iki 2014 m. sausio mėnesio, prieš atvykdamas į Bostoną, jis buvo Vaikų nacionalinio medicinos centro Neurologijos skyriaus vedėjas ir neurologijos, pediatrijos ir muzikos profesorius George Washington universiteto medicinos mokykloje. Dr. P. L. Pearl taip pat yra Muzikos ir sveikatos instituto narys Bostono muzikos koledže Bostone. Pagrindinė jo tyrimų sritis yra paveldimos metabolinės epilepsijos, ypatingą dėmesį skiriant GABA metabolizmo sutrikimams. Dr. Pearl yra buvęs vaikų neurologijos profesorių prezidentas, taip pat išrinktasis vaikų neurologų draugijos prezidentas. Jis yra recenzavęs daugiau nei 170 rankraščių ir daugiau nei 120 skyrių bei apžvalgų, parašęs (ar redagavęs) penkias knygas, iš kurių viena išversta į kinų, kita – į japonų kalbas, išleidęs du muzikinius kompaktinius diskus, iš kurių pirmasis debiutavo garsiojoje Georgetown Blues Alley.  Dr. P. L. Pearl yra neturtingų vaikų priežiūros rėmėjas Vašingtone.