Antrus metus vyksiantis paramos koncertas „Dedikacija maestro“ vėl sieks atkreipti dėmesį į sergančius vaikus

Balandžio 3 d., sekmadienį, Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius) Vaikų ligoninės paramos fondas, Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas ir Šv. Kristoforo orkestras rengia koncertą:

DEDIKACIJA MAESTRO

Kada 1+1=3? Tada, kai atėję į koncertą ne tik paklausote pribloškiančio grožio muzikos, bet ir padarote labai gerą darbą bei pažymite pasaulinio garso violončelininko, dirigento, žmogaus teisių gynėjo, filantropo – Mstislavo Rostropovičiaus – gimtadienį. „Galbūt po vieną galime nuveikti ne tiek daug, tačiau suvienytos mūsų pastangos gali pakeisti pasaulį. Darbo užteks visiems, ir veikti privalome nedelsiant!”– šie kadaise maestro pasakyti žodžiai svarbūs ir šiandien.

Į unikalų renginį, kuris vyksta antrus metus ir nori tapti tradicija, Jus kviečia Šv. Kristoforo kamerinis orkestras drauge su Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondų globojamais muzikos šviesuliais. Jaunieji atlikėjai dalinsis savo talentu tam, kad atkreiptų dėmesį į sergančius mažuosius.

Koncerto solistai:
UGNĖ KATINSKAITĖ (smuikas),
PAULINA JANKOVSKYTĖ (smuikas),
IGNAS MAKNICKAS (fortepijonas),
STASYS MAKŠTUTIS (klarnetas),
SIMONAS MIKNIUS (fortepijonas),
JONAS VOZBUTAS (akordeonas),
PIJUS PAŠKEVIČUS (obojus)

Vilniaus miesto savivaldybės ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS
Dirigentas prof. DONATAS KATKUS

Programoje W. A. Mozart, J. Haydn, T. A. Vitali, M. de Falla, J. Andrejevas ir kt. kūriniai.

Įėjimas laisvas.

JAU DABAR GALIMA AUKOTI NUMERIAIS 1406 – 2 eurai, 1407- 3 eurai

Visos už koncertą surinktos lėšos bus skiriamos Vaikų ligoninės paramos fondui. Už šias lėšas fondas planuoja įsigyti prietaisą kūdikių ir mažų vaikų smulkioms venoms surasti, kainuojantį 10 000 eurų. Didžioji Vaikų ligoninės pacientų dalis yra kūdikiai ir mažamečiai vaikai, kuriems ypač dažnai reikia gydymo lašinėmis skysčių infuzijomis. Dėl anatominių ypatumų šių vaikų periferinių venų kateterizacija dažnai būna labai sudėtinga, o kartais išvis neįmanoma. Prietaisas, padedantis aiškiai pamatyti smulkias kraujagysles, būtų neįkainojama pagalba kasdieniame ligoninės slaugytojų darbe.

Didysis koncerto rėmėjas ENERGIJOS TIEKIMAS
Koncerto informacinis rėmėjas – Lietuvos radijas ir televizija (LRT).