Atnaujintas vaikų baseinas Vaikų ligoninės Vaikų reabilitacijos skyriuje Druskininkų „Saulutė“

Naujiena-20160407Vaikų ligoninės Vaikų reabilitacijos skyriuje Druskininkų „Saulutė“ po rekonstrukcijos pradėjo veikti apie 8 metrų ilgio ir 3 metrų pločio baseinas vaikams iki 12 metų. Baseine sumontuota nauja vandens filtravimo, dezinfekavimo UV spinduliais, vandens cirkuliacijos ir ventiliacijos įranga. Atnaujintos pacientų persirengimo patalpos, įrengti nauji dušai ir sanitariniai mazgai.

Baseinas – viena labiausiai vaikų mėgstamų procedūrų. Jame ne tik plaukiojama, bet ir vyksta kineziterapijos užsiėmimai.

Pasak Druskininkų „Saulutės“ vedėjos Rimos Pikūnienės, vandens procedūros yra efektyvi vaiko reabilitacinio proceso dalis, pagerinanti bendrą savijautą, psichoemocinę būklę, širdies darbą.

Plaukiojant šalinami judamojo aparato (kaulų, raumenų, sąnarių, raiščių, sausgyslių) sutrikimai, gerėja jo funkcijos – lankstumas, raumenų jėga ir ištvermė. Plaukimas stiprina visas raumenų grupes: nugaros, kojų, rankų, pilvo. Plaukiojant mažiau apkraunama širdis, daugiau darbo tenka kvėpavimo sistemai, dėl to sustiprėja plaučiai ir bronchai.

Baseino procedūras pacientams, esant indikacijoms, skiria fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas. Neturintiems gydytojo siuntimo paslaugos yra mokamos.

Nuotr. Naujajame baseine.