Kaip teikiama pagalba Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje karantino laikotarpiu. Atmintinė tėvams

ATMINTINĖ

KAIP TEIKAMA PAGALBA PACIENTUI VAIKŲ PRIĖMIMO-SKUBIOS PAGALBOS SKYRIUJE KARANTINO LAIKOTARPIU

Skubi pagalba

  1. Pacientai, kurie karščiuoja, turi viršutinių kvėpavimo takų infekcijos požymių (kosulį, slogą), taip pat tie, kuriems kliniškai ar epidemiologiškai įtariamas užsikrėtimas COVID-19, priimami Santariškių g. 4 esančiame I Vaikų priėmimo-skubios pagalbos poskyryje. 
  2. Į II Vaikų priėmimo-skubios pagalbos poskyrį, esantį Santariškių g. 7, patenka vaikai, kuriems reikia būtinosios pagalbos dėl bet kurio kito profilio (somatinio, chirurginio, psichikos ir elgesio) susirgimo ar būklės ir tie, kuriems nėra COVID-19 infekcijos įtarimo.
  3. Visiems pacientams (vaikams – nuo 6 metų) ir juos lydintiems asmenims būtina dėvėti veido apsaugos priemonę, dengiančią nosį ir burną.
  4. Pacientą turi lydėti tik vienas asmuo.
  5. Vaiką lydintis asmuo neturėtų būti žmogus, kuriam privalu izoliuotis 14 dienų.
  6. Prie įėjimo kabo STOP ženkliukas, informuojantis apie tai, kad prieš įeinant reikia paskambinti skambučiu prie durų ir laukti, kol prieis darbuotojas. Šia priemone siekiame saugumo, kad būtų kontroliuojamas kontaktų ir patenkančių į vidų pacientų skaičius. Todėl išklausius nusiskundimus, jūsų gali būti paprašyta palaukti automobilyje ar lauke. Arba esant reikalui pasiūloma kreiptis į kitą poskyrį.
  7. Neišeikite iš pacientui skirto apžiūros kabineto ar stebėjimo palatos be gydytojo leidimo – tai gali būti nesaugu jums. Stebėjimo palatoje rasite atmintinę, kaip elgtis, naudotis telefonu, išsikviesti gydytoją ir gauti informaciją.
  8. Visi skubos tvarka į ligoninę guldomi vaikai privalo būti ištirti dėl COVID-19 infekcijos. Tyrimas turi būti atliktas ir kartu pacientą lydinčiam asmeniui, kuris bus kartu stebėjimo palatoje.
  9. Jei paciento nereikia guldyti į ligoninę, jis tik paliktas stebėti Vaikų priėmimo-skubios pagalbos poskyryje, maitinimas jam nėra skiriamas, tačiau bus pasiūlyta arbatos, džiūvėsių ar sausainių,

Planinė hospitalizacija (planinis guldymas į ligoninę)

  1. Visi planiniam guldymui atvykstantys pacientai turi būti iš anksto registruoti, jiems paskirtas konkretus atvykimo laikas.
  2. Pacientai turi atvykti į Vaikų priėmimo-skubios pagalbos skyrių tiksliai paskirtu laiku, tik su vienu lydinčiu asmeniu.
  3. Visiems planine tvarka guldomiems pacientams ir kartu su jais hospitalizuojamiems asmenims prieš atvykstant turi būti atliktas COVID-19 tyrimas, likus ne daugiau nei 48 valandoms iki hospitalizacijos.
  4. Jei ambulatoriškai prieš hospitalizaciją tyrimo dėl COVID-19 atlikti nebuvo galimybės, jis gali būti atliktas ir Vaikų priėmimo-skubios pagalbos skyriuje. Tokiu atveju pacientas ir jį lydintis asmuo tol, kol sulauks atsakymo, bus izoliuojami atitinkamo profilio skyriaus atskiroje palatoje.

 

Vaikų priėmimo-skubios pagalbos skyriaus informacija