Naujasis lazeris padės gydyti vaikus, turinčius kraujagyslinę patologiją

Vaikų ligoninės paramos fondo dovana – vienas iš naujausių lazerinių prietaisų, kuris idealiai tinka vaikų kraujagyslinėms patologijoms gydyti – hemangiomoms, portveino dėmėms, kraujagyslinėms malformacijoms, kai kurioms pigmentinėms dėmėms. Su šiuo aparatu galima bus paprastesnes procedūras atlikti be narkozės – tai labai naudinga vaikams, kurie turi kraujagyslinę patologiją.

Vaikų chirurgas dr. Arūnas Strumila sako, kad dabar jau turime tris pagrindinius lazerius – vienus  geriausių ir geriausiai vertinamų pasaulyje, kurie pravers visais atvejais – kokią kraujagyslinę patologiją beturėtume ar reikėtų pašalinti apgamą.

Lazerinis gydymas – daliai pacientų yra tiesiog vienintelis ir geriausias pasirinkimas, pavyzdžiui, turintiems portveino spalvos dėmių ar kapiliarinių malformacijų. Hemangiomoms gydyti gali tikti ir kiti  metodai, bet lazeris čia neužleidžia savo pozicijų, nes juo pasiekiama puikių rezultatų. O dabar, kai daliai procedūrų turint naujausią lazerio aparatą, nebereikės net narkozės – didžiulis pliusas, sako vaikų chirurgas dr. Arūnas Strumila.

„Procedūra tarsi švelnus adatėlių prisilietimas, šiek tiek nemalonu, bet trunka labai trumpai, 10-20 sekundžių, po procedūros diskomforto vaikai nejunta“, – teigia vaikų chirurgas.