Rugpjūčio 3d. 11 val. Vaikų ligoninėje (Santariškių g. 7, Didžioji auditorija) – trumpas koncertas, kuriame „Vivace Vilniaus“ festivalio dalyviai atliks kūrinius smuikui, violončelei, fleitai ir ansambliui.

Rugpjūčio 3d. 11 val. Vaikų ligoninėje (Santariškių g. 7, Didžioji auditorija)  – trumpas koncertas, kuriame „Vivace Vilniaus“ festivalio dalyviai atliks kūrinius smuikui, violončelei, fleitai ir ansambliui.

2016 m. vasarą bus surengti 6 nemokami koncertai Vilniaus miesto rotušėje, Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje ir Santariškių vaikų ligoninėje.

Festivalyje „Vivace Vilnius“ dalyvaujantys muzikantai iš įvairių pasaulio šalių rengia nemokamus klasikinės muzikos koncertus Lietuvos gyventojams ir svečiams, meistriškumo kursus smuiko, violončelės, fleitos ir fortepijono specialybės moksleiviams bei studentams. Nuo 2012 metų iš viso surengti 28 nemokami koncertai.

Festivalio „Vivace Vilnius“ įkūrėja ir meno direktorė Eglė Jarkova jau septintus metus gyvena Bostone, JAV. Bostono konservatorijoje Eglė įgijo smuikininkės specialybę, o šiais metais baigė mokslus smuiko studijų magistrantūroje Bostono universitete, dėsto smuiko specialybę, koncertuoja solo, su orkestrais ir ansambliais.

„Noriu pasidžiaugti, jog jau trečius metus iš eilės bendradarbiaujame su Vaikų ligonine, ir mūsų festivalio dėstytojai bei dalyviai, studentai su malonumu važiuoja koncertuoti tiems, kurie negali apsilankyti festivalyje. Kartu su nemokamais koncertais jums ir šia gražia partneryste mes norime pabrėžti savo misiją, jog muzika – tai būtinybė, o ne privilegija,”– teigia festivalio meno direktorė Eglė Jarkova.

Festivalio programa

Programa