Šiuolaikinė slauga nebeįsivaizduojama be naujoviškų, modernių slaugos priemonių

Šiuolaikinė slaugaVaikų ligoninės paramos fondas sunkiems reabilituojamiems pacientams nupirko slaugos priemonių už 2000 eurų. Tai patogūs, praguloms neleidžiantys susidaryti čiužiniai, žiedai, ligonio perkėlimo paklodės ir visa kita, be ko šiuolaikinė slauga ir ligonio komfortas tiesiog nebeįsivaizduojami.

Vaikų ligoninėje teikiamas stacionarinės medicininės reabilitacijos paslaugas gauna vaikams, patyrę sunkias traumas, po ūmių, lėtinių ar net nepagydomų ligų, ir jų slaugai reikia naujų, pačių moderniausių priemonių, slaugytojams padedančių užtikrinti tinkamą slaugos kokybę.

Kam reikalingos tokios priemonės? Ir mažam vaikui, ir paaugliui, patyrusiam sunkią traumą ar po operacijos negalinčiam judėti, taip pat, kaip ir suaugusiajam,  gali atsirasti komplikacijų, susiformuoti pragulų. Kad taip neatsitiktų, reikia efektyvios slaugos, naudojant tinkamas priemones. Viena iš svarbesniųjų yra čiužinys, dėl savo fizinių savybių neleidžiantis susiformuoti praguloms. Pragulos gali susidaryti ne tik kūno, bet ir galvos, kulnų srityse. Nuo jų saugo specialūs silikoniniai žiedai po galva ar ligonio kulnais.

Be čiužinių ir žiedų slaugai prireikia ir volelių, kurie padeda stabilizuoti gulinčio paciento padėtį ar pasitarnauja ligoniui norint ją keisti.

Slaugytojo darbą palengvinanti speciali perkėlimo paklodė padeda vaikui nepatiriant diskomforto  būti perkeltam  iš vienos vietos į kitą ar panaudojama prireikus ligonį apversti. Šia priemone personalas  itin džiaugiasi, nes ji padeda pačiam slaugytojui išvengti persitempimo, didelių fizinių krūvių ir nugaros skausmų.

Paciento kėlimui skirti diržai slaugytojoms ar kitam medicinos personalui padeda pakelti pacientą iš sėdimos  padėties į stovimą ar užtikrinti paciento stabilumą jam vaikštant. Specialios kopetėlės naudojamos tam, kad gulintis pacientas pats galėtų atsisėsti ar pasiversti lovoje.

„Visos šios priemonės padeda geriau jaustis reabilituojamam pacientui,  pagerina slaugos kokybę, palengvina slaugytojo darbą su sunkiais pacientais, – sako Vaikų ligoninės direktoriaus pavaduotoja slaugai Rima Rozenbergaitė. – Slaugytojai labai džiaugiasi ir dėkoja Vaikų ligoninės paramos fondui už slaugos priemones, pagamintas taikant moderniausias technologijas“.

Vaikų ligoninės paramos fondo direktorė Olga Zimanaitė įsitikinusi, kad pacientams padeda sveikti ne tik gerai atliktos operacijos, procedūros, ne mažiau svarbi ir puikiai organizuota, komfortą užtikrinanti slauga tinkamomis priemonėmis.