Tarptautinės slaugytojo dienos proga – sveikinimai Vaikų ligoninės slaugytojams

Nuotr. Pooperacinei priežiūrai – kasdienis slaugytojų dėmesys ir atidumas
Gegužės 12 d. viso pasaulio slaugytojai mini Tarptautinę slaugytojo dieną. Tai tikrai reikšminga šventė mums visiems, pasirinkusiems šią nelengvą, bet labai reikalingą profesiją. Šių metų tarptautinės slaugytojų dienos tema „Slaugytojai –  pokyčių iniciatoriai.  Sveikatos priežiūros sistemų stiprinimas.“

Koks gi yra šiandieninis slaugytojas? Tai – žinantis ir suprantantis sveikatos paslaugų teikimo apimtis, finansavimą, ekonominį atsiperkamumą, resursų valdymą darbuotojas, iš esmės galintis  turėti įtakos sveikatos sistemos naudingumo ir efektyvumo, paslaugų kokybės ir jų prieinamumo teigiamiems pokyčiams.

Džiaugiuosi, kad Vaikų ligoninės slaugytojai aktyviai dalyvauja slaugos paslaugų teikimo pertvarkos procesuose. Dėkojame ligoninės administracijai ir asmeniškai direktoriui prof. Juozui Raistenskiui už iniciatyvų palaikymą ir naują požiūrį į slaugytojų galimybes teikiant slaugos paslaugas pacientams.

Ligoninės slaugytojoms – nuoširdžiausi sveikinimai Tarptautinės slaugytojų dienos proga. Ačiū Jums ir Jūsų kolektyvams už ištikimybę profesijai, kasdienį triūsą, už kantrybę, neišsenkančias gerumo ir rūpesčio atsargas.

Slaugytojo profesija daugialypė, reikalaujanti įvairių žinių, tad tobulėkime, dalinkimės žiniomis ir patirtimi, siekime pažangos visi kartu, nestabčiodami, bet drąsiai žengdami pirmyn.

Vaikų ligoninės direktoriaus pavaduotoja slaugai Rima Rozenbergaitė