Vaiko raidos centro specialistai bendradarbiauja su Grodno miesto psichiatrais

Su svečių delegacija Vaikų ligoninėjeBalandį grupė Vaikų ligoninės Vaiko raidos centro specialistų lankėsi Grodno mieste, kur Psichiatrijos ir narkologijos ligoninėje susipažino su vaikų psichiatrijos ambulatorinės ir stacionarinės pagalbos organizavimu, Reabilitacijos centro vaikams su centrinės nervų sistemos pažeidimais teikiamomis paslaugomis, „Raudonojo kryžiaus“ organizacijos veikla, aptarė aktualius ilgalaikio pacientų stebėjimo klausimus, taikomus gydymo metodus, bendradarbiavimo su tėvais ir globėjais principus.

Gegužės 17 -18 d. svečiai iš Baltarusijos apsilankė ir Lietuvoje: Vaikų ligoninėje, Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, Centro poliklinikoje, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ daugiafunkciame centre.

Svečius ypač domino Vaiko raidos centro ambulatorinės ir dienos stacionaro paslaugos vaikams, turintiems psichikos ir raidos sutrikimų. Tokias paslaugas teikiančius padalinius baltarusių kolegos siekia įsteigti ir Grodno mieste.

Svečius domino ir Vaiko raidos centro specialistų teikiama kompleksinė pagalba vaikams, turintiems autizmo spektro sutrikimų. Ir Grodne, ir Vilniuje teikiant pagalbą šiems vaikams diegiamos naujos sensorinės integracijos kompiuterinės technologijos.
Vizito pabaigoje įvykusioje apskrito stalo diskusijoje Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Viltis” aptartos tolesnės abiejų šalių bendradarbiavimo galimybės, į šį procesą įtraukiant ir nevyriausybinių tėvų organizacijų atstovus.

Vaiko raidos centro inf.



Vaiko raidos centro direktorė dr. J. Petrulytė (antra iš dešinės)  Grodno ligoninės Sensorinės stimuliacijos kabinete Grodno Psichiatrijos ir narkologijos ligoninė