Vaikų ligoninė šią vasarą įsitraukė į tarptautinį bendradarbiavimą su „Atlantis Project“

Nuotr. Atlantic Project trečioji grupėVaikų ligoninėje šią vasarą apsilankė jau trys grupės mokinių iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kurie pagal ligoninės sutartį su organizacija „Atlantis Project“ stebėjo ligoninės specialistų darbą pediatrijos, neonatologijos ir chirurgijos skyriuose.
Šiame projekte dalyvauja jaunuoliai iš viso pasaulio, jau baigę mokyklas ar dažniau – jau įsigiję biologijos ar kitų mokslų aukštąjį išsilavinimą ir ketinantys stoti į aukštąsias JAV mokyklas studijuoti medicinos. Nuvykę į Europos ligonines, jie stebi medicinos įstaigų, gydytojų darbą, susipažįsta su tų šalių sveikatos priežiūros sistema, mokosi kalbų. Tokiai veiklai apibūdinti amerikiečiai vartoja žodį „shadow“ (vaikščioti įkandin gydytojo ir stebėti jo darbą, neprisiliečiant prie paciento). Laisvu laiku mokiniai vyksta į ekskursijas, susipažįsta su šalies kultūra ir įžymybėmis bei siūlo mokyti darbuotojus anglų kalbos.

„Atlantis Project“ tikslas jaunimui, ketinančiam studijuoti mediciną, suteikti galimybę pasitikrinti savo tinkamumą ir psichologinį pasirengimą renkantis būtent šį karjeros kelią, taip pat susipažinti su sveikatos priežiūros sistemų perspektyvomis tarptautiniu mastu.

Pasak Pediatrijos centro vadovės prof. Augustinos Jankauskienės, atsakingos už šį projektą ligoninėje, dalyvauti jame buvo iššūkis, nelengva nauja patirtis, nes gydytojams specialistams reikėjo aukoti dalį savo darbo laiko aiškinant anglakalbiams mokiniams savo specialybės specifiką, siekiant vizualizuoti savo darbą, tačiau specialistai liko patenkinti galimybe patobulinti savo anglų kalbos įgūdžius, išgirsti jaunų, aktyvių žmonių įdomių klausimų ir pastebėjimų apie mūsų šalies medikų darbą.