Vaikų ligoninės Neonatologijos centro gydytojai skatina palaikyti naujagimių ir kūdikių žindymą

zindymasRugpjūčio 4 dieną Vaikų ligoninės Neonatologijos centre vyko Pasaulinės maitinimo krūtimi savaitės paminėjimas, kuriame dalyvavo Vilniaus akušerinių stacionarų neonatologai, gydytojai rezidentai, slaugytojos. Buvo išklausyta keletas įdomių pranešimų apie naujagimių maitinimą Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, apie globalias pastangas, siekiant populiarinti ir skatinti naujagimių ir kūdikių žindymą bei natūralų maitinimą, apie neišnešiotų naujagimių mitybos poreikius ir naujas tendencijas.

Kasmet pirmąją rugpjūčio savaitę daugelis pasaulio šalių mini Pasaulinę maitinimo krūtimi savaitę, kurios tikslas yra priminti visuomenei apie natūralaus maitinimo svarbą, visokeriopai skatinti ir palaikyti naujagimių ir kūdikių žindymą.

Pasak Vaikų ligoninės Neonatologijos centro vadovo dr. Arūno Liubšio, jų centro neonatologai visokeriopai stengiasi, kad visos mamos savo vaikus maitintų natūraliai, t.y. kad vienintelis maistas pagal galimybes būtų motinos pienas. Tuos vaikus, kurie dėl savo sveikatos būklės negali žįsti, pavyzdžiui, neišnešioti naujagimiai, stengiamasi maitinti nutrauktu šviežiu motinos pienu. Sudarytos sąlygos, kad motinos galėtų pieną nusitraukti, ir pienas būtų tinkamai saugomas, jei nėra galimybės iš karto vaikui jo sumaitinti.

Neonatologijos centre dirba Ankstyvojo raidos skatinimo specialistų grupė, sudaryta iš vaiko raidos specialisto, ergoterapeuto ir psichologo, kurie vienu iš savo uždavinių laiko mokyti mamas, kaip taisyklingai žindyti kūdikį, supažindina su žindymo nauda ir motinos pieno svarba naujagimio vystymuisi.

Jau antri metai Neonatologijos centro kartu su Nestle mitybos institutu organizuojamas pasaulio žindymo savaitės paminėjimas stengiasi specialistams suteikti žinių, kaip dar labiau skatinti, palaikyti ir puoselėti žindymą krūtimi.