Vaikų ligoninės paramos fondo dovana – gydytojams anesteziologams pravartus naujos kartos videolaringoskopas

Kaip pasakoja Vaikų ligoninės Vaikų anesteziologijos skyriaus vedėjas Vidūnas Daugelavičius, tai nedidelis prietaisas, skirtas pamatyti paciento gerklas, kai norint atlikti narkozę į ligonio gerklas reikia įkišti intubacinį vamzdelį. Gydytojams anesteziologams toks prietaisas labai praverčia, kai sudėtinga ir komplikuota intubuoti ligonį dėl gerklų deformacijų, apsigimimų ir gerai nematyti balso plyšio. Ypač tokio šiuolaikiško prietaiso prireikia esant tokioms situacijoms, kai ligonis serga sudėtinga liga ir dėl sunkios būklės intubacija reikalinga neatidėliojant. Jei ligonis serga pavojinga infekcija, su šiuo prietaisu atlikti procedūrą gydytojui daug saugiau.

Prietaisas turi daug skirtingų priedų, nes skirtingo amžiaus vaikams reikia ir skirtingų dydžių mentelių. Prietaisas lengvai valdomas, įkraunamas, dirba naudodamas ličio baterijas, tinkamą apšvietimą.

„Kadangi Vaikų ligoninėje nuolat vyksta mokymo procesas, studentams, gydytojams rezidentams, gydytojams, atvykstantiems į mūsų ligoninę kelti kvalifikaciją, įgyti naujos patirties, labai patogu pademonstruoti vaizdus, kaip teisingai intubuoti pacientą, parodyti sudėtingas intubacijas, o šiuo prietaisu labai patogu išsaugoti nuotraukas, filmuotą medžiagą, kurią vėliau galima panaudoti mokymo tikslams“, – džiaugiasi naujuoju videolaringoskopu gydytojas anesteziologas reanimatologas V. Daugelavičius.

Videolaringoskopui įsigyti lėšų (2000 eurų) skyrė Labdaros ir paramos fondas „Vyrų fondas“. Iš viso įranga kainavo 2900 eurų.