Vaikų ligoninės paramos fondo projektas – svari pagalba sunkias nudegimo traumas patyrusiems vaikams

new_parama_2016-02-18aPenkerių metų vaikui Vaikų ligoninėje atlikta procedūra dėl didelio rando, atsiradusio po sunkaus nudegimo karštomis žarijomis. Šiuolaikiška rando išvaizdos koregavimo procedūra buvo atlikta lazeriu, kuriam ypatingą per 22 tūkst. eurų kainavusį priedą randams padėjo įsigyti Vaikų ligoninės paramos fondas.

Vaikų ligoninės chirurgai ir nudegimų bei randų šalinimo specialistai nuolat ieško naujovių, kad galėtų pagelbėti daugybei vaikų, kuriems randai, atsiradę po sunkių nudegimų traumų, stipriai sutrikdo normalų ir visavertį gyvenimą.

Pasak Vaikų ligoninės gydytojo ortopedo-traumatologo Dainiaus Geležausko, randas – ne tik medicininė, bet ir socialinė problema. Randai lieka po sunkių nudegimų, sudėtingų traumų, itin sunkių operacijų, jei sutrikęs normalus gijimas ir oda linkusi randėti. Randai galūnėse sutrikdo normalius judesius, o randas veide neretai tampa ne tik kosmetine, bet ir psichosocialine problema, trukdančia bendrauti su bendraamžiais. Be to, vaikui augant randai trukdo normaliam audinių augimui.

Per metus Vaikų ligoninės Vaikų traumatologijos skyriaus Nudegimų ir plastinės chirugijos poskyryje gydoma apie 150 vaikų, patyrusių nudegimų traumą, iš kurių apie šimtui pacientų per metus reikia gydymo nuo randų, nes pastarieji, atsiradę po nudegimų, suformuoja kontraktūras, trukdančias galūnių funkcijai, deformuoja audinius.

Vaikų ligoninės paramos fondas įkurtas tam, kad padėtų Vaikų ligoninei tobulinti čia teikiamas gydymo, slaugos, reabilitacijos paslaugas, čia dirbantiems gydytojams – įgyvendinti jų siekį tobulėti, išmokti, tai, kas pažangiausia gydant vaikus visame pasaulyje, sukurti ligoninėje jaukią, draugišką šeimai atmosferą, vaikams – skausmo ir ligų neprimenančią aplinką, kurioje vaikai, apsupti kvalifikuotų gydytojų, slaugytojų ir kito personalo, kuo greičiau pasveiktų.

Vaikų ligoninės paramos fondas lėšas prietaisui randams koreguoti rinko per portalą aukok.lt, prie projekto savo lėšomis prisidėjo bendrovės SVERTAS GROUP, KENOVA GROUP, FORTUM OYJ, LAW and TAX SOLUTIONS, farmacinė kompanija BERLIN CHEMIE MENARINI BALTIC ir fondui aukoję privatūs asmenys. Visiems jiems Vaikų ligoninė taria: nuoširdžiai dėkui.