Vaikų retų ligų centro specialistai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje Bonoje

Nuotr. (iš kairės) Dr. R. Praninskienė, doc. dr. R. Čerkauskienė, doc. dr. J. Grikinienė, D. Jonuškaitė2016 metų liepos 14-17 dienomis Bonoje vyko 14-asis tarptautinis mukopolisacharidozių ir į mukopolisacharidozes panašių lizosominių ligų simpoziumas (14th International Symposium on MPS and Related Diseases), skirtas mokslininkams, gydytojams, kitiems medicinos ir socialinių mokslų specialistams, pacientams ir jų šeimoms. Į simpoziumą atvyko daugiau nei tūkstantis dalyvių iš viso pasaulio, taip pat ir Lietuvos. Daugiau nei pusė iš jų – pacientai ir jų artimieji, susirinkę pasidalinti savo patirtimi tarpusavyje bei su medicinos specialistais.

Simpoziume dalyvavo Vaikų retų ligų koordinavimo centro vadovė doc. dr. Rimantė Čerkauskienė, Vaikų retų nervų ir raumenų ligų kompetencijos centro vadovė doc. dr. Jurgita Grikinienė, Vaikų epilepsijos ir miego sutrikimų kompetencijos centro vadovė dr. Rūta Praninskienė, Vaikų retų ligų koordinavimo centro darbuotoja Dovilė Jonuškaitė, kineziterapeutė Agnė Juodytė.

Kaip teigia centro vadovė doc. dr. R. Čerkauskienė, tai pirmasis tarptautinis renginys, kuriame dalyvavo pacientų šeimos iš Lietuvos, turėjusios galimybę pasisemti žinių bei praktinių įgūdžių iš  įvairių jiems organizuotų užsiėmimų.