Vilniaus kursai – jau devintasis vaikų infekcinių ligų žinovų susibūrimas

2016 m. spalio 6-7 dienomis Vilniaus universiteto centriniuose rūmuose vyko tarptautinė konferencija „Vilniaus kursai: vaikų infekcinių ligų naujienos“, remiama Europos vaikų infekcinių ligų draugijos, Vilniaus universiteto ir Baltijos imunoprofilaktikos asociacijos.

Toks renginys organizuojamas jau devintą kartą ir sulaukia didelio populiarumo ne tik tarp dalyvių iš Lietuvos, bet taip pat pritraukia gydytojų iš kaimyninių šalių: Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Ukrainos.

Pasak mokslinio renginio vadovo prof. habil. dr. Vytauto Usonio, šiemet konferencijoje daug dėmesio buvo skiriama vaikų tuberkuliozei, vaikų ŽIV infekcijai, imunodeficitams, įgimtoms ir lytiškai plintančioms infekcijoms, kurioms dažnai pristinga vaikų ligų gydytojų dėmesio.

Paskaitas skaitė pasaulinio lygio lektoriai, savo srities lyderiai iš įvairių pasaulio šalių: prof. Ron Dagan (Izraelis), dr. Pablo Rojo (Ispanija), dr. Žana Bumbulienė (Lietuva), dr. Sanjay Patel (Jungtinė Karalystė), dr. Steven Welch (Jungtinė Karalystė), dr. Elena Sučilienė (Lietuva), dr. Folke Brinkmann (Vokietija), dr. Anna Turkova (Jungtinė Karalystė), prof. Tim Niehues (Vokietija), dr. Jolanta Bernatonienė (Jungtinė Karalystė) ir dr. Arūnas Liubšys (Lietuva).

Konferencijoje aktyviai dalyvavo jaunieji gydytojai rezidentai. Jie pristatė įvairius daug diskusijų sukėlusius klinikinius atvejus, o svarbiausia – inicijavo tolesnį tarptautinį bendradarbiavimą.

Nuotr. Konferencijos dalyviai