Vokietijos žaislų gamintojas kartu su Vaikų ligoninės paramos fondu atnaujino žaidimų kambarį Playmobil konstruktoriais

Playmobil konstruktoriaiDaugiau nei 40 metų vienus populiariausių pasaulyje Playmobil ženklu žymimus žaislus vaikams gaminanti Vokietijos įmonė geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG Vaikų ligoninės žaidimų kambariui Vaikų urologijos skyriuje padovanojo žaidimų ligoninės gyvenimo tema.

Iniciatyva atydaryti inovatyvų vaikų motoriką ir atpasakojimo įgūdžius lavinančių žaislų teminį kambarį ligoniukams kilo vilniečių pamėgtos žaislų parduotuvės Mini Pasaulis įkūrėjams. Mini Pasaulis Playmobil žaislais Lietuvoje prekiauja nuo 2008 metų ir jau daugelį šeimų užkrėtė šiuo nepaprastai įdomiu žaidimu.

Playmobil žaidimas sukasi apie 7 cm dydžio žmogaus figūrėlę, kurios besišypsantis veidukas yra tapęs kone visų vokiškų žaislų simboliu. Realistiškai sukurtas žmonių ir juos supančių daiktų miniatiūrinis pasaulis įtraukia vaikus į fantazijos kupiną žaidimą, kurį žaisdami vaikai ne tik nusikelia į fantastikos herojų pasaulį, bet ir susipažįsta su istorinias įvykiais ir dabarties profesijomis. Playmobil žaidimų temos keičiasi kasmet, tačiau populiariausiomis nuolat išlieka drakonai, princesės, piratai, policininkai ir plėšikai, gaisrininkai, statybininkai, gydytojai.

Šių metų gegužės 30 dieną atidaromoje Playmobil vaikų žaidimų erdvėje dominuojanti tema – vaikų ligoninė. Greitosios pagalbos automobiliai, rentgeno kabinetas, stomatologo kabinetas, tvarstomasis, juose dirbančių gydytojų ir pacientų figūrėlės pasirinktos tam, kad per žaidimą supažindntų ligoninėje besigydančius vaikus su gydymo procedūromis ir technika ir sumažintų ligoninės nežinomybės keliamas baimes.

Žaislai skirti vaikams nuo 4 iki 8 metų, tačiau dėl tikroviškai atkartotų detalių jais noriai žaidžia ir daug vyresni vaikai.

Playmobil žaidimų kampelio iškilmingame atidaryme Vaikų ligoninėje dalyvaus dainų ir knygų vaikams autorė, Tele Bim-Bam edukacinių įstaigų įkūrėja Neringa Čereškevičienė. Neringa ne tik skaitys pasakėles ir dainuos populiarias dainas mažiesiems ligoniukams, bet ir padovanos savo naujausios knygos Tele BimBam Pasakos. O kas gi liko? egzempliorius.