Vyko Vaikų retų ligų koordinavimo centro organizuoti mokymai

Vasario 13 d. įvyko Vaikų retų ligų koordinavimo centro organizuojami klinikinės pacientų valdymo sistemos (CPMS- clinical patient management system) mokymai. Šios sistemos galimybes pristatė du Europos referencijos tinklo TransplantChild atstovai iš Madrido La Paz universitetinės ligoninės Belén López ir Juan de Torres. Taip pat buvo pristatyta ir Europos referencinių tinklų bendradarbiavimo platforma (ECP).

Klinikinė pacientų valdymo sistema (CPMS) yra Europos referencijos tinklų sukurta platforma, kurią naudojant galima aptarti konkretaus paciento atvejį, į konsultaciją pakviečiant patyrusius specialistus iš kitų Europos sveikatos priežiūros įstaigų. Tai galimybė pasitarti dėl neaiškių ar komplikuotų reta liga sergančių pacientų nuotoliniu būdu su geriausiais užsienio ekspertais.

Europos referencinių tinklų bendradarbiavimo platforma (ECP) skirta su pacientais nesusijusios informacijos sklaidai. Šioje platformoje Europos referencijos tinklų nariai dalijasi su tinklų veikla susijusiais dokumentais, informacija apie atliekamus mokslinius tyrimus, naujausia moksline literatūra, gydymo rekomendacijomis, taip pat organizuojamų renginių, telekonferencijų ir mokymų tvarkaraščiais.

Mokymuose dalyvavo per 30 Vaikų ligoninės bei VUL Santaros klinikų gydytojų.