Kazachstano ambasadorius dovanojo Vaikų ligoninės vaikams į lietuvių kalbą išverstas kazachų pasakas

Prieš Kalėdas Vaikų ligoninės Pediatrijos centre apsilankė Kazachstano ambasadorius Lietuvoje Viktoras Temirbajevas. Ambasadorius pas ligoninės vaikus atvyko su gausiomis dovanomis. Jo iniciatyva į lietuvių kalbą Lietuvos vaikams buvo išverstos „Kazachų pasakos“. Ką tik iš leidyklos gautos puikiai išleistos knygos kartu su saldžiomis dovanėlėmis buvo įteiktos Pediatrijos centre gydomiems vaikams.

Kartu su ambasados darbuotojais pas vaikus atvyko ir gerai žinoma vaikams ir suaugusiesiems diktorė ir  skaitovė Teta Beta (Bernadeta Lukošiūtė). Ji pasekė  vaikams kelias gražiausias šios knygos pasakas, ilgai kalbėjo su vaikais apie knygas, skaitymą, laiką, praleistą su knyga, naudą, kurią skaitymas duoda bet kokio amžiaus žmogui.

Kazachstano ambasadorius Viktoras TemirbajevasAmbasadorius V. Temirbajevas su vaikais dalijosi žiniomis, kuo turtinga valstybė, kurios ambasadoriumi Lietuvoje jis yra, taip pat susitiko su Vaikų ligoninės direktoriaus pavaduotoja dr. Sigita Burokiene ir Pediatrijos centro vadove prof. Augustina Jankauskienė. Draugiško pašnekesio temomis  buvo ir abiejų valstybių bendradarbiavimas medicinos, sveikatos priežiūros paslaugų srityje. Lietuvos medikai yra dažni svečiai Kazachstano sostinės Astanos ir kitose šalies ligoninėse, kur vyksta pasidalinti profesine patirtimi su kazachų medikais.

Vaikai buvo apdovanoti knygutėmis ir saldainiais Prof. Augustina Jankauskienė ir ambasadorius Viktoras Temirbajevas Teta Beta vaikams skaito kazachų pasakas