Naujasis Vaikų ligoninės paramos fondo nupirktas prietaisas padės gydytojams vaikų nefrologams greitesnei ir tikslesnei diagnostikai

Vaikų ligoninės paramos fondo pagalba įgytas prietaisas šlapimo pūslės tūriui matuoti akivaizdžiai pakeitė gydytojų nefrologų kasdienę rutiną, suteikė galimybę gauti labai reikalingą informaciją greitai ir tiksliai. Gydytojas vaikų nefrologas Karolis Ažukaitis džiaugiasi, kad šis prietaisas pridėjus daviklį iškart sugeneruoja trimatį vaizdą, taip identifikuodamas, kur yra šlapimo pūslė, jos kraštai, tiksliai išmatuoja jos tūrį – tai leidžia gydytojui įvertinti, koks yra vaiko, turinčio šlapinimosi sutrikimų, šlapimo pūslės tūris: normalus, sumažėjęs ar per didelis pagal amžių.

Šiuo prietaisu galima išmatuoti ir liekamąjį šlapimo tūrį, t. y. išmatuoti šlapimo tūrį tada, kai vaikas nori šlapintis,  ir po to, kai pasišlapina. Išmatavus tai, kas lieka šlapimo pūslėje, galima išsiaiškinti,  ar vaikas iki galo išsišlapina. Tokia diagnostika būtina, dirbant su vaikais, kurie turi šlapimo nelaikymo problemų ar pasikartojančias šlapimo organų infekcijas.

Kuo tai palengvina gydytojo darbą? Tai labai tikslu, sako gydytojas, galima atlikti viską ambulatoriškai ir labai sutrumpina procedūros laiką. O pastarasis veiksnys be galo svarbu vaikams ir jų tėvams.