Kaip vyksta pacientų priėmimas reabilitaciniam gydymui Vaikų reabilitacijos skyriuje Druskininkų „Saulutė”

VUL Santaros klinikų Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos centro Vaikų reabilitacijos skyriaus Druskininkų „Saulutė“ medicininės reabilitacijos paslaugas teikiančių specialistų komanda mielai laukia atvykstančių pacientų medicininei reabilitacijai, taip pat vaikų raidos sutrikimų ankstyvajai reabilitacijai.  Medicininei reabilitacijai pacientai gali registruotis iš anksto, registracija vyksta per www.sergu.lt sistemą, arba telefonu 8 313 48685 (darbo dienomis 7-15.30 val.).

Pacientai atvyksta, turėdami šeimos gydytojo ar gydančio gydytojo siuntimą, įformintą Elektroninėje sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinėje sistemoje (ESPBI IS) bei formą 2011T, įformintą SVEIDROS informacinėje sistemoje.

Į Vaikų reabilitacijos skyrių Druskininkų „Saulutė“ atvykusiems pacientams su slaugančiais ar lydinčiais asmenimis leidžiama išeiti į vaikų žaidimų aikštelę, pasivaikščioti po pušyną.  Vyresniems kaip 8 metų amžiaus pacientams, besigydantiems be slaugančiojo ar lydinčiojo asmens, kartu su laisvalaikio organizatoriais, kurie atsako už pacientų grupės tvarką, galima išeiti už teritorijos ribų.

Pacientams, kuriems gydymo režimas nedraudžia pasivaikščioti lauke,  galima išeiti į teritoriją bei už jos ribų kartu su lankyti atvykusiu pilnamečiu asmeniu, laikantis visų bendrai priimtų karantino reikalavimų dėl atsakingo elgesio viešosiose vietose.

Siekiant sumažinti riziką pacientams ir ligoninės darbuotojams užsikrėsti koronavirusine infekcija COVID-19, pacientą atvykęs aplankyti asmuo, atvykęs į skyrių, turi prisistatyti apsaugos darbuotojui. Pacientą gali lankyti vienu metu tik vienas asmuo, lankytojui  rekomenduojama  dėvėti veidą dengiančią kaukę. Pacientai lankomi darbo dienomis nuo 17 iki 19 val., savaitgaliais ir švenčių dienomis nuo 11 val. iki 13 val. ir nuo 16 val. iki 19 val. Jeigu lankymas lauke dėl oro sąlygų negalimas, pacientai lankomi A korpuso 113 kab.

GYDYTOJŲ dėmesiui!

Norime atkreipti reabilitacinį gydymą rekomenduojančių fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojų dėmesį, kad  vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2008 m. sausio 17 d. įsakymu Nr. V-50 vaikams, kuriems nėra galimybių suteikti pirmojo etapo paslaugas, antrojo ar trečiojo medicininės reabilitacijos etapų paslaugos skiriamos po fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo konsultacijos, kurios metu įvertinami vaiko biosocialinių funkcijų sutrikimai ir rekomenduojama atitinkamo lygio medicininės reabilitacijos paslauga (antrasis ir (ar) trečiasis etapas).

Vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos stacionarinėms paslaugoms hospitalizuojami vaikai po ambulatorinės socialinio pediatro konsultacijos, turint gydančio gydytojo siuntimą (forma  Nr.027/a arba ESPBI siuntimas), neturėję kontaktų su sergančiais infekcinėmis ligomis,  neturintys peršalimo ligoms būdingų simptomų. Registracija vyksta telefonu 8 313 48685 (darbo dienomis 7-15.30 val.).

Nuo liepos 1 d.  vadovaujantis Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generalinio direktoriaus 2020 06 30 įsakymu Nr.V-573 viruso SATS-CoV-2 RNR tyrimai COVID-19 tyrimas vaikui ir jį slaugančiam asmeniui atliekamas tik  tuo atveju, jeigu asmuo atitinka COVID-19 ligos (koronoviruso infekcijos) klinikinius kriterijus (pasireiškia bent vienas iš šių simptomų: kūno temperatūra 37,3º C ir didesnė, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, staigus uoslės ar skonio praradimas ar susilpnėjimas) arba epidemiologinius kriterijus (artimas sąlytis su patvirtintu COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) atveju 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios). Dėl tyrimo reikalingumo sprendžia gydantis gydytojas.