Labdarių pastangomis Vaikų ligoninę pasiekė keturi tūkstančiai respiratorių

Santaros klinikų Vaikų ligoninės Neurologijos skyriaus gydytojos Baltarusijoje surado 4000 vnt.  specialių respiratorių (FFP3), apsaugančių nuo virusinių ir bakterinių infekcijų, o apmokėti už juos buvo tikimasi labdaros fondui mažųjų pacientų tėvų paaukotais pinigais.

Labdaros fonde nebuvo pakankamai pinigų nupirkti visą užsakytą kiekį, tačiau į pagalbą atėjo  ECOVIS PROVENTUSLAW konsultacinė įmonė, sumokėjusi už 3000 vnt. respiratorių.  

Lietuvos Respublikos ambasada Baltarusijoje padėjo nupirkti respiratorius ir pargabeno juos į Lietuvą, o tuo asmeniškai rūpinosi Lietuvos Respublikos ambasadorius Baltarusijos Respublikoje Andrius Pulokas.

4000 vnt. respiratorių sėkmingai pasiekė Santaros klinikų Vaikų ligoninės Neurologijos skyrių ir buvo išdalinti Santaros klinikų Vaikų ligoninės skyriams. Galim pasakyti, kad Vaikų ligoninės medikai dabar bus tikrai saugūs ir galės rūpintis savo mažaisiais pacientais.

Labai nuoširdžiai dėkui Lietuvos Respublikos ambasadoriui Baltarusijos Respublikoje Andriui Pulokui.

Labai nuoširdžiai dėkui ECOVIS PROVENTUSLAW advokatų kontoros partneriams Ingai Karulaitytei, Loretai Andziulytei ir Kęstučiui Kvainauskui.

Labai nuoširdžiai dėkui Lietuvos Respublikos ambasados Baltarusijoje darbuotojams, kurie nupirktus respiratorius pristatė iš Minsko į Santaros klinikas (per skubėjimą nebuvo paklausta net jų vardų).

 

Asta Judickienė, 

Santaros klinikų Vaikų ligoninės Neurologijos skyriaus gydytoja