Mokymai Olandijoje atskleidė, kaip tinkama priežiūra ir kineziterapija padeda pailginti reta liga sergančiojo gyvenimą

Renginyje dalyvavo Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos centro vyr. kineziterapeutė Agnė Juodytė (pirma iš dešinės).2018 m. rugsėjo 21-22 d. Olandijos sostinėje Amsterdame vykusiuose tarptautiniuose mokymuose kineziterapeutams „Kineziterapija sergantiems Diušeno raumenų distrofija“ dalyvavo Vaikų ligoninės Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos centro vyr. kineziterapeutė Agnė Juodytė.

Į mokymus, kuriuose dalyvavo kineziterapeutai iš 12 Europos valstybių – Vokietijos, Šveicarijos, Estijos, Turkijos, Ukrainos, Vengrijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Portugalijos, Graikijos, Jungtinių Arabų Emyratų ir Lietuvos – skaityti paskaitas ir vesti praktinius užsiėmimus atvyko keturi lektoriai iš Didžiosios Britanijos, Škotijos, Olandijos ir Prancūzijos.

Mokymuose didelis dėmesys buvo skiriamas steroidų poveikiui raumenims ir judėjimui, kineziterapijos vertinimo instrumentų instruktavimui, kvėpavimo technikoms. Pasak kineziterapeutės Agnės Juodytės,  šie mokymai jos srities specialistams itin svarbūs, nes kol kas sergantiesiems Diušeno raumenų distrofija svarbiausi dalykai, prisidedantys prie geresnės gyvenimo kokybės ir ilgesnio išgyvenamumo, yra tinkama priežiūra ir funkcinės būklės palaikymas.  Kol kas Lietuvoje nedaugelis sergančiųjų šia liga sulaukia suaugusiųjų amžiaus, o štai Didžiojoje Britanijoje yra pacientas,  sulaukęs 40 metų.  „Tokie pavyzdžiai labai įkvepia siekti gerų rezultatų,  bendradarbiaujant su specialistų komanda“.