Reabilitacijos specialistų ir įgimtomis ligomis sergančiųjų šeimų susitikimas Vaikų ligoninėje

Vaikų ligoninės Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos centras kartu su mažąja bendrija „Daktaro Rolando klinika“  organizavo  seminarą „Vaikų, turinčių negalią, reabilitacijos teorija ir praktika“, į kurį pasidalinti patirtimi pakvietė reabilitacijos specialistus iš kaimyninėje Lenkijoje įsikūrusios reabilitacijos klinikos, turinčios ilgametės darbo patirties su įgimtas patologijas turinčiais pacientais. Seminare be abiejų šalių specialistų dalyvavo pacientai su tėveliais.

Pacientams, turintiems atramos-judamojo aparato sutrikimų, reabilitacijos ir neurologijos paslaugų poreikis yra didžiulis.  Vaiko gyvenimo kokybei užtikrinti reikia ilgalaikės ir tęstinės reabilitacijos, teigia specialistai. Tėveliams, auginantiems vaikus, turinčius judėjimo sutrikimų, labai svarbu pasinaudoti tiek visomis galimomis paslaugomis, kurias garantuoja privalomasis sveikatos draudimas pacientui, tiek pagal galimybes ieškoti papildomos pagalbos, užtikrinančios reabilitacijos tęstinumą.

Tėvai, kurie augina tam tikrą negalią turinčius vaikus, dabar aktyviai buriasi į  grupes, kad bendromis jėgomis mokytųsi  ir dalintųsi savo asmenine patirtimi, kaip padėti savo vaikams pagerinti savo fizines galimybes ir įsitraukimą į socialinį gyvenimą. Tokiam tikslui savo veiklą yra paskyrusi „Daktaro Rolando klinikos“ įkūrėja Neringa Silvestravičienė.

Kad negalią turintis pacientas ir jo šeima gyventų kiek įmanoma patogiau ir gautų visas reikalingas medicinos paslaugas,  gyvybiškai būtina glaudžiai bendradarbiauti su įvairių sričių sveikatos priežiūros specialistais, teigia Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos centro vadovas profesorius Juozas Raistenskis. Tokie susibūrimai kaip šis yra abipusė nauda ir specialistams, ir tėvų bendruomenei: vieni pasidalina savo žiniomis ir kompetencijomis, kiti – įgyja tvirtumo ir žinių, kaip padėti negalią turintiems vaikams kasdienybėje.