Savojos viešbutyje įvykusiame labdaros pokylyje surinkta 42 000 eurų dydžio parama

Į labdaros pokylį Londone Lietuvos komercijos rūmai Jungtinėje Karalystėje (LCCUK) kiekvienų metų rudenį į iškilmingą vakarienę kviečia norinčius aukoti Lietuvoje veikiantiems labdaros fondams. „Mes didžiuojamės, kad mūsų metinis labdaros pokylis tapo tradicija. Tai puiki galimybė visiems susitikti kartu padėti Lietuvos vaikams“, – sakė LCCUK prezidentas Egonas Jakimavičius.

Šiemet labdaros pokylyje surinktos lėšos – 42 000 eurų paaukoti Vaikų ligoninei, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų filialui, kur gydomi sunkiomis ligomis sergantys Lietuvos vaikai, atliekamos sudėtingiausios operacijos, tarp jų – ir kaulų čiulpų transplantacijos. Per metus ligoninėje gydoma daugiau nei 25 tūkst. mažųjų pacientų.

Pasak Vaikų ligoninės paramos fondo direktorės Olgos Zimanaitės, labdaros pokylio lėšos bus skirtos Vaikų onkohematologijos skyriaus Kaulų čiulpų transplantacijos poskyriui įsigyti baldams su specialiu antibakteriniu paviršiumi. Tai – gyvybiškai svarbi įranga. Anot medikų, kaulų čiulpų transplantacijas patyrusiems vaikams itin svarbu, kad jų aplinkoje būtų kuo mažiau bakterijų, nes tuo metu jų organizmas neturi atsparumo bet kokiai infekcijai.

Renginį globojo Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Renatas Norkus, pokylyje dalyvavo Londono Sičio meras Peter Estlin, ambasadorius Vygaudas Ušackas, o labdaros pokylį vedė garsus žurnalistas Andrius Tapinas, savo pasirodymą surengė Lietuvos tenoras Merūnas Vitulskis ir džiazo grupė „The Cannaries“.

„Džiaugiuosi, kad labdaros ir paramos idėjos taip sėkmingai skinasi kelią į mūsų protus ir širdis. Džiaugiuosi, kad dovanojimo džiaugsmas, noras padėti stokojantiems, silpniesiems tampa mūsų visuomenę vienijančiu tikslu“, – į pokylio dalyvius kreipėsi renginio rėmėjas prezidentas Valdas Adamkus.

Daugiausiai dėmesio pokylyje sulaukė aukcionas. Už menininko Ben Mitchell paveikslą „How’s My Hair” aukcione sumokėta 5 535 svarų sterlingų, už Viktoro Tunkevičiaus bronzinę skulptūrą „Angelas sargas“ – 3875 svarų sterlingų, už Remigijaus Kriuko stiklo kūrinį „Ledo gėlė“ – 3430 svarų sterlingų.