Tarp Auksinių Vilniaus medikų širdžių – Vaikų ligoninės gydytoja Ramunė Vankevičienė

2017 m. balandžio 7 d., minint Pasaulinę sveikatos dieną, Vilniaus rotušėje vyko sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojų pagerbimo ir apdovanojimų ceremonija. Jau vienuoliktą kartą Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva Vilniaus meras Remigijus Šimašius Auksinės širdies simboliu apdovanojo labiausiai nusipelniusius medicinos darbuotojus, Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Jonas Bartlingas įteikė Vilniaus mero padėkas.

„Jūs dirbate sunkiai, įstaigos gydytojai nuolat tobulinasi, diegiami nauji gydymo metodai, perkama nauja moderni gydymo įranga – dėkoju už Jūsų pastangas ir už Jūsų darbą – tik visų mūsų bendromis pastangomis galime kurti sveikesnę visuomenę“, – sakė sostinės meras R. Šimašius. Medikams už jų kasdienį nuoširdų darbą ir pagalbą pacientams dėkojo ir Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė, pacientų organizacijų atstovė Vida Augustinienė bei Vilniaus miesto savivaldybės gydytoja Rimanta Rožanskaitė.

Šiais metais Vilniaus medicinos draugija, vadovaujama prof. Algirdo Utkaus, pirmą kartą Vilniaus miesto mero apdovanojimams pristatė keturis aukštos kvalifikacijos gydytojus, savo srities profesionalus – gydytoją neurologą prof. Dalių Jatužį, gydytoją kardiologę doc. Birutę Petrauskienę, gydytoją oftalmologą Andrių Ruzgį, gydytoją neonatologę ir vaikų kardiologę doc. Ramunę Vankevičienę.

Vilniaus medicinos draugija gyvuoja jau trečią šimtmetį ir vienija itin gausias įvairių medicinos specialybių Vilniaus medikų draugijas. Atsakingoji sekretorė doc. Lina Zabulienė teigė, kad išrinkti nominantus Draugijos valdybai buvo itin atsakinga ir sunki užduotis. Šie gydytojai yra neabejotinai mylimi pacientų, vertinami jaunųjų gydytojų ir gerbiami kolegų, turi išskirtines kompetencijas, yra nuoširdūs, geranoriški, konstruktyvūs, tolerantiški, pozityvūs ir pasišventę savo darbo profesionalai. Atviri pokyčiams ir kupini entuziazmo šie specialistai nuosekliai ir metodiškai moko jaunuosius kolegas, su pagarba šviečia visuomenę ligų atpažinimo, gydymo ir prevencijos klausimais, skatina sveiką gyvenseną ir nuolatinį rūpestį savo sveikata. Būdami draugijų pirmininkais ir lyderiais daugelį metų vienija ir buria Vilniaus krašto medikus, supažindina juos su medicinos pažanga, padrąsina, įkvepia ir dalinasi sukaupta patirtimi, rengia Vilniaus, Lietuvos ir tarptautines gydytojų konferencijas, garsina Vilniaus medicinos draugiją ir Vilniaus miestą.

Auksine širdimi apdovanotas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Akių ligų skyriaus gydytojas oftalmologas Andrius Ruzgys, vadovaujantis Vilniaus krašto akių ligų gydytojų asociacijai. Už gydytojo profesijos vertybių puoselėjimą Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas prof. Liutauras Labanauskas jam įteikė Lietuvos gydytojų sąjungos padėką.

Vilniaus miesto mero garbės raštais pagerbti:

  • VUL Santariškių klinikų Neurologijos centro gydytojas neurologas, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Neurologijos ir neurochirurgijos klinikos vadovas prof. Dalius Jatužis, ilgametis Vilniaus krašto neurologų draugijos pirmininkas, šiuo metu vadovaujantis Lietuvos insulto ir Lietuvos neurologų asociacijoms.
  • VUL Santariškių klinikų Kardiologijos ir angiologijos centro, II Kardiologijos skyriaus vedėja gydytoja kardiologė doc. Birutė Petrauskienė, vadovaujanti Vilniaus krašto kardiologų draugijai.
  • Vaikų ligoninės, VUL Santariškių klinikų filialo Neonatologijos centro gydytoja neonatologė ir vaikų kardiologė,  Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Vaikų ligų klinikos doc. dr. Ramunė Vankevičienė, vadovaujanti Vilniaus pediatrų draugijai.