Tarptautinę vaikų gynimo dieną Vaikų ligoninė kasmet pasitinka šventiniu renginiu

Tarptautinė vaikų gynimo dienaVaikų ligoninėje (Santariškių g. 7) birželio 1-ąją pažymima Tarptautinė vaikų gynimo diena, tradiciškai minima čia jau dvykliktąjį kartą. Šią dieną Vaikų ligoninės kieme kartu su balionais ir tūkstančiais gervelių į dangų kyla vaikų norai kuo greičiau pasveikti, vyksta koncertas, kasmet vaikai išvysta ką nors nauja ir neįprasta.

Vaikai ne vieną mėnesį iš spalvoto popieriaus, padedami auklėtojų, ligoninės žaidimų kambariuose lanksto gerveles, taip ruošdamiesi šiai įspūdingai šventei. Popierinė gervė – ilgaamžiškumo ir sveikatos simbolis. Su šia gražia tradicija prieš dešimtmetį supažindino Japonijos ambasados darbuotojai, kurie visada yra garbingiausi šios šventės svečiai. Šiemet į renginį atvyko Japonijos ambasados pirmasis sekretorius p. Hiroki Takayama ir Haruka Seto.

Balionais, spalvotu popieriumi, linksmąja dalimi vaikus visuomet pradžiugina šio renginio rėmėjai Artūras ir Agnė Zuokai. Ir šiemet jie minėjo birželio 1-ąją kartu su ligoninės pacientais ir medikais.

Kasmet prie renginio prisideda ir naujų iniciatyvų. Vokietijos žaislų gamintojas Playmobil kartu su Vaikų ligoninės paramos fondu atnaujino žaidimų kambarį sergantiems vaikams penktame Chirurgijos korpuso aukšte. Playmobil vaikų žaidimų erdvėje dominuojanti tema – vaikų ligoninė. Greitosios pagalbos automobiliai, rentgeno kabinetas, stomatologo kabinetas, tvarstomasis, juose dirbančių gydytojų ir pacientų figūrėlės pasirinktos tam, kad per žaidimą supažindintų ligoninėje besigydančius vaikus su gydymo procedūromis ir technika ir sumažintų ligoninės nežinomybės keliamas baimes.

Ligoninės parke įkurdintas dar vienas siurprizas, kurį vaikams parengė ekologas Antanas Stackevičius. Kartu su pagalbininku jis įrengė vadinamąjį vabzdžių viešbutį. Tokie nedideli statiniai reikalingi tam, kad šiuolaikiniuose gražiai tvarkomuose parkuose išgyventų smulkūs vabzdžiai, vabalai, drugeliai.

Ekologas Antanas Stackevičius rodo vaikams vabzdžių viešbutį

Ekologas Antanas Stackevičius rodo vaikams vabzdžių viešbutį

Playmobil žaidimų kambaryje

Playmobil žaidimų kambaryje

Japonijos ambasados pirmasis sekretorius Hiroki Takayama

Japonijos ambasados pirmasis sekretorius Hiroki Takayama

Agnė Zuokienė

Agnė Zuokienė

Koncertas

Koncertas