Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos centro specialistai užsienio konferencijose pristatė inovatyvius reabilitacijos metodus

2018 m. spalio 19-20 d. Lietuvos pajūryje vyko tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Papildomosios ir alternatyviosios medicinos įvairovė. Balneoterapijos galia”. Konferencijos dalyviai įgijo platesnių ir išsamesnių žinių apie papildomosios ir alternatyviosios medicinos (PAM) strategijas, įvairovę ir pritaikomumo spektrą. Buvo pristatytos metodikos, jų mokslinis pagrindimas. Antrąją konferencijos dieną, kuri vyko Kretingos rajone esančiame  „Atostogų parke“,  dalyviai buvo kviečiami susipažinti su sveikatinimo procedūromis ir geoterminio vandens panaudojimo galimybėmis rekreacinėse ir reabilitacinėse įstaigose. Konferencijoje dalyvavo ir Vaikų ligoninei atstovavo dvi kineziterapeutės Agnė Juodytė ir Vaiva Strukčinskaitė, kurios skaitė pranešimus „Inovatyvi reabilitacijos metodika – DNS (Dinaminė neuroraumeninė stabilizacija)” ir „Specialioji kineziterapija skoliozės gydymui ir progresijos prevencijai: Schroth metodas”.

Tomis pačiomis dienomis Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos centro gydytojas Tomas Aukštikalnis dalyvavo tarptautinėje daugiadalykėje konferencijoje „Reabilitacija vakar, šiandien, rytoj“ Varmės Lidzbarke,  Lenkijoje. Konferencija buvo skirta nugaros, judėjimo-atramos aparato problemoms nagrinėti bei gydymo aktualijoms aptarti. Gydytojas T. Aukštikalnis konferencijoje pristatė pranešimą „Vibroakustinės terapijos galimybės gydant paauglių apatinės nugaros dalies ūminius skausmus”. Ši terapija gali būti pritaikyta siekiant pagreitinti ūminio skausmo gydymą reabilitacijos laikotarpiu kaip reabilitacijos programos papildinys. Vibroakustinės terapijos bendras poveikis kartu su juosmenį stabilizuojančiais pratimais efektyviau sumažina skausmo intensyvumą trumpuoju laikotarpiu palyginti tik su juosmenį stabilizuojančiais pratimais. Atokiuoju laikotarpiu vibroakustinės terapijos poveikio pranašumas gydant ūminius paauglių apatinės nugaros dalies skausmus nepastebėtas.