Vaikų ligoninės gydytojai onkohematologai ir slaugytojai atsakingai rengiasi svarbiai metinei konferencijai

Vaikų onkohematologijos centre su NOBOS slaugytojų grupės atstovaisLietuvos vaikų onkohematologams, tapusiems oficialiais jau trisdešimt penkerius metus veikiančios Šiaurės šalių vaikų onkohematologų draugijos NOPHO nariais, ateinančių metų birželio mėnesį patikėta organizuoti didelę tarptautinę konferenciją, kurios parengiamieji darbo grupių susitikimai ir darbai vyksta jau visus metus.

Šį mėnesį Vaikų onkohematologijos centre lankėsi NOPHO draugijai priklausančios NOBOS (slaugytojų grupės) valdybos narės, nes rengiamoje kitų metų tarptautinėje konferencijoje savo praktinius ir mokslinius darbus vaikų onkohematologijos srityje pristatys ne tik gydytojai, bet ir slaugytojai  bei centre dirbantys fizioterapeutai.

Slaugytojų darbo grupė Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos centre bendravo su čia dirbančiais medikais, dalijosi patirtimi, aptarė tolesnį bendradarbiavimą. Draugijai priklausančios skyriaus slaugytojos Laura Strazdevičiūtė, Asta Gužauskaitė ir Inga Zabinaitė jau pradėjo pasirengimą konferencijai, dalyvauja darbo grupės pasitarimuose, rengia pranešimus. Jos ne vienerius metus dalyvauja draugijos organizuojamuose darbo grupės susirinkimuose, konferencijose, užmezgė nuoširdžius santykius su Šiaurės šalių slaugytojomis.

Pasak Vaikų onkohematologijos skyriaus gydytojos onkohematologės, konferencijos organizacinio komiteto narės dr. Godos Vaitkevičienės, su Šiaurės šalių onkohematologų draugija, kuri vienija penkias skandinavų šalis, Vaikų ligoninės medikai bendradarbiauja apie 15 metų, lietuviai yra perėmę skandinavų gerąją patirtį, naudoja jų gydymo protokolus. Skandinavai, įvertinę, kad Lietuvos gydytojai vaikų onkohematologai savo gydymo rezultatais ir moksliniais darbais yra pasiekę šios srities europinį  lygį, šiais metais į draugiją buvo priimti tikraisiais nariais.

„Tai ne tik pripažinimas, – sako dr. G. Vaitkevičienė, – bet ir didelė atsakomybė. Savo įdirbį parodysime kitąmet  rengiamoje konferencijoje, kuriai jau pradėjome ruoštis, į Vilnių atvyksta atskirų onkohematologinių ligų (leukemijų, limfomų, sarkomų ir kt.) darbo grupių nariai pasitarti“.

Šis bendradarbiavimas itin svarbus Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos centro augimui ir vaikų onkohematologijos srities pažangai Baltijos šalių regione, įsitikinę gydytojai vaikų onkohematologai.