Vaikų ligoninės gydytojas ortopedas sėmėsi patirties Amerikoje retų įgimtų patologijų klausimais

Nuo 2019 metų lapkričio 10 dienos iki gruodžio 6 dienos Vaikų ligoninės gydytojas ortopedas traumatologas Tomas Indriulionis Vaikų ligoninės paramos fondo rėmimu kvalifikaciją kėlė JAV Floridos Vest Palm Bičo miesto medicinos klinikoje „D. Paley ortopedijos ir stuburo institute“ (“The Paley Orthopedic & Spine Institute“). Jį priėmė gydytojas Dror Paley – vienas geriausių įgimtų ir įgytų deformacijų korekcijos specialistų pasaulyje.

Kaip pasakoja gydytojas T. Indriulionis, klinikoje teko stebėti,  kaip konsultuoja Amerikos gydytojai, dalyvauti pusšimtyje operacijų ir gydytojo D. Paley organizuotuose praktiniuose kursuose, kur galėjo patobulinti savo įgūdžius.

Įgimtos patologijos, tokios kaip įgimta pseudoartrozė ar galūnės neišsivystymas, yra retos patologijos, Lietuvoje pasitaiko gana nedažnai, todėl medikams trūksta praktinės patirties, kaip efektyviai padėti tokias patologijas turintiems pacientams. Todėl stebėjimas ir dalyvavimas gydymo procese JAV suteikė neįkainojamos patirties, kaip veiksmingiau gydyti mūsų pacientus.

Gydytojas T. Indriulionis džiaugiasi, kad nuo šiol su gydytoju D. Paley galės bendradarbiauti ir kontaktuoti, aptardamas pacientų situacijas, jų gydymo taktiką.