AVIACIJOS MOKYMŲ EKSPERTAI VAIKŲ LIGONINEI DOVANOJO DU KVĖPAVIMO APARATUS

0bPer Kalėdas aviacinių mokymų centras „BAA Training“, daugiau nei 20 metų teikiantis aviacinių mokymų sprendimus, Lietuvos vaikams padovanojo 3 “BreathingLabs“ kvėpavimo aparatus, du iš jų – Vaikų ligoninės Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriui ir Vaikų reabilitacijos skyriui Druskininkų „Saulutė“.

„BAA Training“ dovanoja tris „BreathingLabs“ aparatų paketus. Vieną paketą sudaro kvėpavimo prietaisas ir prietaiso valdymui skirtas planšetinis kompiuteris. „BreathingLabs“ – tai suspaustų lūpų iškvėpimo pratimams atlikti skirtas prietaisas su integruota kompiuterine programa, talpinančia per 30 specialių žaidimų. Šie kvėpavimo pratimai rekomenduojami pacientų reabilitacijai po kvėpavimo takų ligų atlikti, esant hipoventiliacijai, sergant astma, emfizema, lėtine obstrukcine plaučių liga. Procedūrai palengvinti planšetiniame kompiuteryje vaikai žaidžia specialius tinkamą iškvėpimą iki galo atlikti skatinančius žaidimus. Šios procedūros ir taisyklingas kvėpavimas yra būtini užtikrinant tinkamą plaučių ventiliaciją ir ligos simptomams švelninti.

Pasak Vaikų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vedėjo gydytojo Romualdo Sinkevičiaus, „aparatas, skirtas kvėpavimo mankštoms, žaidimo forma skatina vaiką kuo ilgiau iškvėpti. Tokia kvėpavimo mankšta labai naudinga sergantiems kvėpavimo takų ligomis vaikams, neabejotinai gerina kvėpavimo funkciją ir skatina gijimą. Dvigubai geriau, kai reabilitacijos procedūra ne tik naudinga, bet ir patraukli vaikui. Tuomet jis atlieka reikalingus veiksmus ne tik su malonumu, bet ir dėdamas visas pastangas, kad rezultatas būtų geresnis“.

„Artėjant šventėms, kiekvienais metais nusimatome tam tikrą biudžetą skirtą pasveikinti klientus ir partnerius. Kita vertus, norisi, jog šis sveikinimas būtų daugiau nei tiesiog dovanos išvyniojimas. Norime, kad dovana būtų prasminga ir reikšminga. Būtent dėl šios priežasties klientų ir partnerių sveikinimams skirtus pinigus nusprendėme skirti tiems, kam to reikia labiau. Vaikų sveikata svarbi ne tik mūsų klientų šeimoms, tačiau visai Lietuvai. Juk vaikai – mūsų ateitis. Nors tai tik mažas žingsnis, tikimės, jog jis ne tik padės sergantiems vaikams, tačiau visus įkvėps geresniems darbams“, – komentuoja Eglė Vaitkevičiūtė, generalinė „BAA Training“ direktorė.

Nuotr. Procedūra naudojant kvėpavimo aparatą Druskininkų „Saulutėje“