Vilniečius kvies prisidėti prie paramos projekto pažymint Tarptautinę vaikų gynimo dieną

Tarptautinė vaikų gynimo dienaBirželio 1 d. 14 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje Vaikų ligoninės paramos fondas ir Vaikų ir jaunimo klubas „Šatrija“ kviečia švęsti Vaikų gynimo dieną kartu! Jūsų laukia vaikų ir jaunimo meninių kolektyvų pasirodymai, rankdarbių mugė ir dirbtuvėlės, įvairūs žaidimai bei vakaro koncertas su Baltuoju Kiru, Subtilu-Z, Bigsuru, Movo ir Zulu. Renginys nemokamas, o visos paaukotos lėšos bus skirtos vienam tikslui – padėti Vaikų ligoninės paramos fondui įgyvendinti sveikstančių vaikų norą ligoninės parke turėti žaidimų aikštelę.

„Be galo džiaugiamės aktyviu ir geranorišku jaunimu, kuriems šauna į galvą tokių kūrybingų idėjų padėti vaikams. Jei pavyktų parke įrengti jaukią aikštelę, kurioje būtų patogu ir judantiems neįgaliųjų vežimėliuose, ir sveikstantiems po sunkių ligų kartu su kineziterapeutais pasimankštinti, pažaisti – idėja „nupiešti avį“ būtų atlikusi labai svarbų ir reikalingą darbą“, – įsitikinusi Vaikų ligoninės paramos fondo direktorė vaikų ligų gydytoja Olga Zimanaitė.

Vaikų ir jaunimo klubas „Šatrija“ jau ne pirmus metus įgyvendina nacionalinius ir tarptautinius projektus, vykdo įvairias socialines akcijas („Menų pieva“, „Savanorystės virusas“ ir kt.).

„Džiaugiamės klubo vaikais, kurie aktyviai prisideda ir dalyvauja įvairiose socialinėse akcijose bei dalinasi savo darbeliais dėl gražaus tikslo. Organizuojant tokias iniciatyvas pagrindinis tikslas yra skatinti dalintis ir suprasti pagalbos kitiems svarbą,“ – sako klubo direktorė Elvyra Vidžiūnaitė.

Apie Vaikų ir jaunimo klubą „Šatrija“
Vilniaus vaikų ir jaunimo klubas „Šatrija“ – neformaliojo ugdymo įstaiga, siūlanti įvairias veiklas vaikams, jaunimui ir suaugusiems. Kasmet su klubo veikla galima susipažinti miesto ir šalies renginiuose: konkursuose, festivaliuose, koncertuose. Vasarą vaikai gali ilsėtis ir pramogauti įvairiose rengiamose stovyklose, o projektuose dalyvaujantys jaunuoliai turi galimybę stovyklauti užsienyje.

Apie Vaikų ligoninės paramos fondą
Pagrindinis fondo tikslas – remti Vaikų ligoninę, padėti jai įsigyti reikalingos įrangos, pagelbėti sergantiems sunkiomis ligomis, kad vaikai galėtų gauti viską, ką geriausio gali pasiūlyti šiuolaikinė medicina.