Viso pasaulio slaugytojoms atstovaujanti organizacija primena apie žmogaus teisę į prieinamą ir tinkamą sveikatos priežiūrą

Naujagimių intensyviosios terapijos skyriuje Gegužės 12 d. švenčiama Tarptautinė slaugytojų diena. Kiekvienais metais Tarptautinė slaugytojų taryba skelbia temą, kuri yra aktuali ir svarbi viso pasaulio slaugytojams. Šių metų tema – žmogaus teisė į sveikatą.

Tarptautinė slaugytojų taryba yra priešakyje tų, kurie pasisako už žmogaus teisę į sveikatą ir žino, kaip ją užtikrinti. Visame pasaulyje yra žmonių ir bendruomenių, kenčiančių nuo ligų vien dėl to, kad sunku gauti prieinamų ir geros kokybės sveikatos priežiūros paslaugų.

Pasak Tarptautinės slaugytojų tarybos prezidentės Annete Kenedy, labai svarbu, kad ir slaugytojams, kaip ir visiems kitiems, būtų suteikta teisė į sveikatą. Yra žinoma, kad geros ir saugios sveikatos priežiūros paslaugos pacientams priklauso nuo to, ar sveikatos priežiūros įstaigos personalas turi tinkamą ir saugią darbo aplinką, adekvatų atlygį ir galimybę pasinaudoti ištekliais, reikalingais mokytis ir tobulėti.

Šią profesinės šventės dieną kviečiame visus slaugytojus susivienyti ir parodyti, kaip slaugytojas gali pakeisti sveikatos priežiūrą ir sveikatos sistemą, kad nė vienas žmogus nebūtų užmirštas. Susivienykime, kad mūsų balsai taptų vienu balsu, skirtu padėti žmonėms – suformuokime tinkamą požiūrį į slaugą ir sveikatos sistemą, užtikrinkime, kad slaugytojų balsas būtų išgirstas keičiant sveikatos  politikos nuostatas, – štai tokiais žodžiais į viso pasaulio slaugytojus kreipėsi Tarptautinės slaugytojų tarybos prezidentė Annete Kenedy.

Slaugytojas yra lygiavertis medikų komandos narys, jo gerai atliktas darbas neabejotinai prisideda prie greitesnio ligonio sveikimo. Todėl slaugytojai gali pagrįstai didžiuotis esantys tokios profesijos atstovai. Prisidėdama prie šio šventinio kreipimosi, Vaikų ligoninės vyriausioji slaugos administratorė Rima Rozenbergaitė slaugytojų bendruomenei linki ištvermės, kantrybės, susiklausymo, darnaus bendradarbiavimo, sėkmės, sveikatos ir drąsos priimant naujus slaugai, kaip profesijai, iškylančius iššūkius.