Kviečiame į kasmetinę konferenciją Pasaulinei retų ligų dienai pažymėti

Kviečiame dalyvauti Pasaulinei retų ligų dienai skirtoje VII-oje tarptautinėje kasmetinėje konferencijoje „Moksliniai tyrimai – sergančiųjų retomis ligomis viltis“, kuri įvyks š. m. kovo 17 d. Crowne Plaza konferencijų centre Vilniuje (M. K. Čiurlionio g. 84).

Šių metų konferencija skirta moksliniams tyrimams ir galimybei pripažinti svarbų pacientų vaidmenį moksliniuose tyrinėjimuose.  Didelė konferencijos dalis bus skirta hiperlipidemijoms ir lizosomų kaupimo ligoms. Rezidentų ir doktorantų sekcijoje bus pristatomi įdomiausi reti atvejai. Moderatorius –  prof. M. Beck.

Hiperlipidemijos – grupė ligų, pasireiškiančių padidėjusiu lipidų ar lipoproteinų kiekiu kraujyje. Šios ligos yra retos, dažnai ilgą laiką nesukelia ryškių simptomų ir todėl ilgai lieka nediagnozuotos.

Hiperlipidemijos yra vienas iš širdies ir kraujagyslių rizikos veiksnių, kadangi jos skatina cholesterolio kaupimąsi kraujagyslių sienelėje. Tai lemia kardiovaskulinių ligų formavimąsi jauno amžiaus žmonėms ir yra dažna mirties priežastis.

Hiperlipidemijų gydymas nepadeda pacientui visiškai išgyti nuo ligos, tačiau lėtina komplikacijų progresavimą. Todėl būtina kuo anksčiau teisingai diagnozuoti ligą ir pradėti tinkamą gydymą.

Konferencijoje bus aptariama hiperlipidemijų simptomatika, diagnostika, gydymo aspektai.

Konferencijoje numatoma rezidentų ir doktorantų sekcija, kurioje bus pristatomi įvairių retų ligų atvejai (žodiniai ir stendiniai pranešimai).

Visus labai kviečiame dalyvauti ir ruošti klinikinius atvejus! Atrinktų atvejų autoriai bus pakviesti skaityti žodinių pranešimų anglų kalba, kiti klinikiniai atvejai bus eksponuojami elektroniniu formatu kaip stendiniai pranešimai anglų kalba. Moderatoriai – prof. M. Beck ir prof. A. Utkus.

Pagal reikalavimus parengti klinikiniai atvejai bus spausdinami anglų ar lietuvių kalbomis recenzuojamame žurnale „Laboratorinė medicina“ (Index Copernicus).

Registruotis į konferenciją galite čia http://www.rarediseases.lt/renginiai/vii-oji-kasmetine-konferencija-moksliniai-tyrimai-serganciuju-retomis-ligomis-viltis/

Organizacinis komitetas

Programa ir kvietimas (Lietuvių kalba)

Programa ir kvietimas (Anglų kalba)